Mumbai massimõrvar ei nõustu talle määratud surmanuhtlusega

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohammed Ajmal Amir Kasab
Mohammed Ajmal Amir Kasab Foto: SCANPIX

2008. aastal Mumbai terrorirünnakutest eluga pääsenud terrorist pöördus India ülemkohtusse palvega tühistada talle määratud surmanuhtlus, vahendas AFP.

Tundmatuks jääda soovinud allika sõnul saatis Mohammed Ajmal Amir Kasab läbi Mumbai vanglaametnike ülemkohtusse oma süüdimõistmise otsuse kohta kaebuse. 

Pakistani kodanik Kasab mõisteti kohtu poolt süüdi 2010. aasta mais. Kasab tunnistati süüdi mitmes kuriteos, muuhulgas mõrvas, mõrvakatses ja terrorismiaktides. 23-aastase mehe esimene kaebus tühistati riigi kõrgema kohtu poolt veebruaris.

Tõestusmaterjalid kinnitasid, et mees osales 2008. aasta terrorirünnakutes Mumbai raudteejaamas, avades inimeste pihta tule ning loopides granaate.

Kui India ülemkohus karistuse jõusse jätab, jääb mehe viimaseks armusaamise võimaluseks India president Pratibha Patil.

India on riik, kus surmanuhtlus on lubatud ning seda viiakse täide läbi poomise. Viimati poodi 2004. aastal üles 41-aastane endine turvamees, kes vägistas ja tappis 14-aastase koolitüdruku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles