Soomes avaldati meelt seksuaalkuritegude ohvrite toetuseks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomes avaldati meelt seksuaalkuritegude ohvrite toetuseks.
Soomes avaldati meelt seksuaalkuritegude ohvrite toetuseks. Foto: SCANPIX

Täna osales umbes 5000 inimest Helsingis ja Tamperes korraldatud niinimetatud hooramarssidel, millega avaldati meelt seksuaalkuritegude ohvriks langenud naiste toetuseks.

Liikumine SlutWalk (tõlkes «hooramarss») sai alguse selle aasta jaanuaris Torontos, kus politsei oli soovitanud tudengineidudel mitte riietuda prostituutide kombel, et nad ei langeks vägistamise ohvriks, vahendas ERR Uudised Helsingin Sanomat.

Täna pärastlõunal kõndis Helsingis politsei hinnangul 3500-4000 inimest, kelle seas oli ka mehi, Kiasma juurest Etelä-Esplanaadi ja Mikonkatu kaudu Kaisanieme parki. Osalejad kandsid plakateid ja skandeerisid «Mekko mun yllä ei tarkoita kyllä» («Meik minu näol ei tähenda «jah»»).

Meeleavaldusel osalenud rääkisid ajakirjanikele, et nad sooviksid panna inimesi mõtlema, et vägistamise ohvriks langenud naine ei ole selles ise süüdi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles