Värske Mehhiko president kärbib oma palka 60 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrés Manuel López Obrador pidamas pressikonverentsi oma kampaania peakorteri ees.
Andrés Manuel López Obrador pidamas pressikonverentsi oma kampaania peakorteri ees. Foto: PEDRO PARDO / AFP / SCANPIX

Äsja Mehhiko presidendiks valitud Andrés Manuel López Obrador teatas, et tema kuupalgaks saab 108 000 peesot (5700 eurot), mida on enam kui poole võrra vähem kui senisel riigipeal Enrique Peña Nietol. Ühtlasi lubas López Obrador, et ükski Mehhiko riigiametnik ei hakka teenima temast rohkem.

«Meie soovime, et riigieelarvet jaguks kõigile,» rääkis López Obrador, kes astub ametisse detsembris.

Tema üleminekumeeskonna hinnangul teenib praegune president Peña Nieto kuus 270 000 peesot (14 300 eurot).

López Obrador ütles, et isiklikult sooviks ta oma palka veelgi kärpida, kuid ta ei taha pahandada tulevasi valitsuse liikmeid, kellest paljud lahkuvad töökohtadelt erasektoris või akadeemilises maailmas, kus nende palk on suurem, kui praegu kehtestatud avaliku teenistuse maksimum.

Ta kordas varasemat kampaanialubadust kärpida valitsusametnike hüvesid, näiteks kulusid autojuhtidele, turvameestele ja eraviisilisele ravikindlustusele.

Lisaks lubas López Obrador, et ametlik presidendi residents muudetakse kultuurikeskuseks ning endiste presidentide eripension kaob.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles