Iraaki raputanud plahvatusteseeria nõudis ligi 60 inimelu

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iraagi erinevaid linnu raputas täna ligi tosinast kärgatusest koosnenud plahvatusteseeria, milles kaotas elu vähemalt 58 ja sai viga üle 120 inimese.

Plahvatused olid eelkõige suunatud julgeolekujõudude pihta, vahendas CNN. Kõige ohvriterohkem oli aga Kuti linnas aset leidnud kaksikplahvatus, mis oli sihitud rahulike elanike vastu rahvarohkel kaubatänaval.

Bagdadist 160 kilomeetrit kagusse jäävas Kutis plahvatas esmalt teeäärde jäetud lõhkekeha. Pärast päästetöötajate saabumist ja uudishimulike kogunemist plahvatas samas lähedal autopomm.

Kuti tervishoiuameti juhi doktor Dhiya al-Deen Jalili kinnitusel hukkus 34 inimest, haavatuid on 69.
Kaks enesetapjat võtsid Saddam Husseini kodulinnas Tikritis oma sihtmärgiks julgeolekujõude esindajaid. Hukkus vähemal neli politseinikku, viga sai veel 11 inimest.

Iraagi sõjaväebaasis Khan Bani Saadis sai enesetapja korraldatud autopommiplahvatuses surma kaheksa inimest, vigastatuid on 20.

Pommiplahvatused leidsid aset ka Najafis, Kirkukis, Tikritis ja Baghdadis. Iraagi ametivõimude andmetel hukkus neis vähemalt 15 inimest, viga sai enam kui 40 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles