USAs tabati kooliplahvatuse planeerija

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jared Cano.
Jared Cano. Foto: SCANPIX

USAs Floridas tabas politsei keskkoolist välja heidetud noormehe, kes kavatses oma endises õppeasutuses kättemaksuks plahvatuse korraldada.

Politsei teatel võinuks Tampa linnas elava 17-aastase noormehe plaanide elluviimisel katastroofilised tagajärjed olla, vahendab BBC News.

Jared Cano kavatses Freedomi keskkoolis esimesel koolipäeval plahvatuse korraldada. Tema kodust leiti kütust, šrapnelli, plasttorude tükke ning pommi ajatamiseks ja süütamiseks vajalikke materjale.

Poisi eesmärgiks oli tappa või vigastada suuremat hulka inimesi kui 1999. aastal USAd vapustanud Columbine’i koolitulistamises, kus kaks õpilast lasid maha õpetaja ja 12 last.

Cano tabati tänu anonüümsele vihjele. Noormees on politseile varasemast tuttav, kuna on relvadega seoses vahi all olnud.

Nüüd süüdistatakse teda pommi valmistamiseks vajalike materjalide omamises ning lõhkekeha ehitamise ja kasutamise kavandamises, samuti leiti ta kodust kasvavaid kanepitaimi ja narkootikumide käitlemiseks vajalikke vahendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles