Pakistani tabas mitu enesetapurünnakut

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani kindrali elupaiga juures plahvatas esmalt autopomm, misjärel lasi üks enesetapuründajatest end sõjaväelase residentsis ka õhku.
Pakistani kindrali elupaiga juures plahvatas esmalt autopomm, misjärel lasi üks enesetapuründajatest end sõjaväelase residentsis ka õhku. Foto: SCANPIX

Iraani ja Afganistaniga piirnevas Edela-Pakistani Belutšistani provintsis sai täna toimunud kahes pommirünnakus surma vähemalt 16 ja viga 32 inimest.

Mõlemad enesetapurünnakud toimusid Quetta linna relvajõudude asejuhi residentsi juures. Plahvatustes sai vigastada ka rünnaku hetkel hoones viibinud kindral, vahendas uudistevõrk AFP.

Kohalike allikate kinnitusel on tapetute seas neli revajõudude liiget, lisaks kindrali naine ning kaks last.

Ükski rühmitus pole rünnaku eest vastutust endale võtnud, kuid arvatakse, et tegu on terrorivõrgustiku Al-Qaeda karistusoperatsiooniga. Nimelt tapeti üleeile organisatsiooni üks kohalikke liidreid Younis al-Mauritani ning tema tabamisel osalesid ka Pakistani relvajõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles