Mehhiko narkosõda nõudis 35 ohvrit

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mehhikos Veracruzi sadamalinnas leiti kahest veoautost 35 surnukeha, mis tõenäoliselt kuuluvad kuritegelike jõukude omavaheliste arveteklaarimiste järjekordsetele ohvritele.

Vägivallatsemine Veracruzis on sagenenud, kuna narkoärimehed võitlevad Ameerika Ühendriikidesse viivate salakaubaveoteede pärast, vahendas Reuters.

Praeguse seisuga on tuvastatud seitse surnukeha ja prokuratuuri ametnike kinnitusel on tegemist kriminaalse taustaga inimestega. Neid on kunagi karistatud lisaks narkokaubandusele ka mõrvade ja inimröövide pärast.

Kohaliku meedia andmetel on tapetuteks kurikuulsa Zeta jõugu liikmed. Tegemist on kunagiste eriüksuslastega, kes läksid kuritegelikule teele.

Tapetutest 23 olid mehed ja 12 naised. Osal olid käed kinni seotud, mõnda oli ka piinatud.

Eile põgenes Veracruzi vanglast enam kui 30 vangi, kellest ligi pooled saadi kätte. Põgenikud kuulusid Zeta jõuku ja kohalike meediaväljaannete väitel oli neid ka veoautodes leitud surnute seas. Ametivõimud pole neid väiteid kinnitanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles