Kuuba president sõidab esimesele välisvisiidile

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuba president Raúl Castro (vasakul) ja Venezuela riigipea Hugo Chávez.
Kuuba president Raúl Castro (vasakul) ja Venezuela riigipea Hugo Chávez. Foto: Reuters / Scanpix

Raúl Castro sõidab laupäeval Kuuba presidendina oma esimesele välisvisiidile Venezuelasse, et kohtuda sealse vasakpoolse riigipea Hugo Cháveziga.


Kuuba pikaaegselt liidrilt ja ideoloogiliselt juhilt Fidel Castrolt võimu üle võtnud Raúl Castro pole kahe aasta jooksul, mil ta on kommunistlikku saareriiki juhtinud, veel kordagi välismaale jõudnud, vahendas AFP.

Teade Kuuba riigipea esimesest välisvisiidist jõudis laiema avalikkuseni kolmapäeval, kui Chávez selle teatavaks tegi. Väidetavalt oli Chávez teadet avalikustades ülevoolavalt rõõmsas meeleolus.

Venezuela riigipea sõnul sarnaneb Kuuba liidri peagi aset leidev visiit Fidel Castro esimese revolutsioonijärgse külaskäiguga Venezuelasse 1959. aastal.

Venezuela teabeministri Jesse Chaconi sõnul osaleb 77-aastane Kuuba president pühapäeval Caracases toimuval tippkohtumisel, kus arutatakse Ladina-Ameerika kaubandusorganisatsiooni tulevikku puudutavaid küsimusi ja ülemaailmse finantskriisi mõju sealsele piirkonnale.

Järgmisel nädalal peaksid Raúl Castro ja Chávez sõitma Brasiiliasse, kus Ladina-Ameerika ja Kariibi mere maade liidrid arutavad integratsiooni ning arengut puudutavaid küsimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles