Porošenko: EL kehtestas Krimmi silla eest uued sanktsioonid (16)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kertši sild ühendab Krimmi ja Venemaa Krasnodari krai.
Kertši sild ühendab Krimmi ja Venemaa Krasnodari krai. Foto: Sergei Malgavko / Sergei Malgavko/TASS / Scanpix

Ukraina president Petro Porošenko ütles täna, et Euroopa Liit kehtestas seoses Venemaalt Krimmi ehitatud sillaga hulgale isikutele sanktsioonid.

«Head uudised Brüsselist! Meie Ukraina ja Euroopa Liidu tippkohtumisel saavutatud kokkulepete arenduseks langetasid liikmesriikide saadikud otsuse kehtestada isikutevastased sanktsioonid kuuele inimesele, kes on seotud Kertši silla ebaseadusliku ehitusega,» kirjutas Porošenko Facebookis, täpsustamata isikuid.

Vene president Vladimir Putin avas mais Kertši väina ületava silla, mis ühendab Venemaa Krasnodari kraid annekteeritud Krimmiga.

Ukraina on projekti hukka mõistnud ja öelnud, et see kahjustab keskkonda ning takistab suurematel laevadel Aasovi merre sõitmist ja sealt lahkumist. Sillakaare suurim kõrgus on 35 meetrit.

Euroopa Liit ja USA on kehtestanud sanktsioonid silla ehitamisega seotud inimestele, teiste hulgas Putini lähedasele liitlasele Arkadi Rotenbergile, kelle firma Stroigazmontaž võitis ehitushanke.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles