Gorbatšov: Venemaad ähvardab ummikseis

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Gorbatšov.
Mihhail Gorbatšov. Foto: SCANPIX

NSV Liidu viimase liidri Mihhail Gorbatšovi sõnul tähendaks Vladimir Putini naasmine presidenditoolile Venemaa arengu seiskumist.

«See on tema viga, kui tulevane president ei kavanda ühtegi muudatust ning mõtleb ainult võimul püsimisest ja oma vana meeskonna säilitamisest, et süüdistada neid selles, kuidas asjad on,» hoiatas Gorbatšov opositsioonilises nädalakirjas Novaja Gazeta ilmunud arvamusloos.

Gorbatšovi sõnul ei toimu edasiliikumist, kui terves süsteemis ei toimu põhimõttelisi muudatusi. Samas leidis Gorbatšov, et praegu Venemaal võimul olevate inimeste eesmärgiks pole status quo muutmine, kuna isiklike ja ärihuvide tõttu puudub neil poliitiline tahe riigis midagi muuta.

Nobeli rahupreemia laureaadist poliitik on ka varem teravalt kritiseerinud demokraatlavaenulikke arenguid Venemaal, olles kriitiline Venemaa praeguse juhtkonna suhtes. Seejuures on ta võrrelnud Venemaa ülitsentraliseeritud võimustruktuuri poliitilise sõjamasinaga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles