Saksa välisministrit ei veena Trumpi väited sõnakasutusega eksimisest (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiko Maas.
Heiko Maas. Foto: M. Popow/imago/Scanpix

Saksa välisminister Heiko Maas ütles kolmapäeval, et Trumpi taganemine märkustest selle kohta, kas Venemaa sekkus 2016. aasta USA presidendivalimistesse, «ei näi kuigi veenev».

Maas ütles usutluses ajalehegrupile RedaktionsNetzwerk Deutschland, et Lääne luureteenistuste informatsiooni «töödeldakse hoolikalt ja see on meie töö jaoks äärmiselt tähtis».

«See on nähtavasti katse vähendada kahju ja see ei näi kuigi veenev,» tsiteeris leht Maasi.

Saksa välisminister lisas, et Ühendriikide riigipea «rünnakud Euroopa Liidu vastu, mida Trump on nimetanud vastaseks, on paraku endiselt aktuaalsed».

USA presidendi Euroopa-ringreis näitas laiemalt, et tema käitumine on diplomaatia jaoks suur väljakutse, lausus ta.

Trumpi on pärast esmaspäevast liigaupaklikku esinemist ühisel pressikonverentsil Putiniga süüdistatud isegi riigireetmises.

Trump ei suutnud Helsingis tippkohtumisele Putiniga järgnenud pressikonverentsil öelda Venemaa tegevuse kohta maailmas ühtegi kriitilist sõna ja näis aktsepteerivat Vene presidendi väidet, et Venemaa ei sekkunud 2016. aasta USA presidendivalimistesse.

Teisipäeva õhtul täpsustas ta, et ajas Venemaa sekkumisest kõneledes kogemata segamini sõnad «would» ja «would not». Presidendi sõnul tahtis ta öelda, et ei näe põhjust, miks valimistesse sekkunud pool ei võinuks olla Venemaa.

USA luurekogukonna hinnangul sekkus Venemaa ulatusliku küber- ja desinformatsioonirünnakute kampaaniaga 2016. aasta presidendivalimistesse, et kahjustada demokraatide kandidaati Hillary Clintonit ja aidata Trumpi.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles