Zimbabwes on koolerasse surnud 1111 inimest

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zimbabwelased puhkamas oma tagasihoidlikes isetehtud kodudes.
Zimbabwelased puhkamas oma tagasihoidlikes isetehtud kodudes. Foto: AFP / Scanpix

ÜRO humanitaarasjade koordineerimisameti andmetel on sisekriisis Zimbabwet tabanud kooleraepideemia nõudnud juba rohkem kui tuhande inimese elu.


Kõige värskema statistika järgi suri sellesse tõppe kindlasti vähemalt 1111 inimest ning veel kahtlustatakse rohkem kui 20 000 haigusjuhtu, vahendas AFP.

Chegutu linnastu piirkonna uues puhangukoldes on praeguseks juba kaugelt üle saja ohvri. Zimbabwe pealinnas Harares on surnute arv veel ligi kaks korda suurem, kusjuures kaks kolmandikku neist on viimasest kahest nädalast.

Zimbabwe pikaaegne liider Robert Mugabe, kes alles hiljuti teatas, et koolera on riigist tõrjutud, jääb seetõttu üha tugevama rahvusvahelise surve alla. Epideemiale lisaks kannatavad zimbabwelased ka majandusliku laose ja sisepoliitilise patiseisu tõttu.

ÜRO andmetel on koolerast teatatud juba üheksas provintsis kümnest ning haiguse leviku peamise põhjusena tuuakse välja joogivee ja hügieeni puudust. Olukorrale ei tule kasuks ka meedikute streik pankadest rahatähtede puuduse tõttu saamata jäänud palga kättenõudmiseks.

Zimbabwe kõrval on koolerast teatatud ka mujal regioonis. Lõuna-Aafrika Vabariigis on registreeritud 11 surmajuhtu ning haigestunuid on ka Botswanas, Mosambiigis ja Sambias, ehkki vähemal hulgal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles