Moskva ärgitas riike liituma Venemaa Suur-Euraasia projektiga (30)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov Singapuris.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov Singapuris. Foto: Valery Sharifulin / Valery Sharifulin/TASS / Scanpix

Venemaa välisminister Sergei Lavrov ärgitas Euroopa ja Aasia riike ühinema Venemaa Suur-Euraasia projektiga, teatas uudisteagentuur TASS neljapäeval.

«Suur-Euraasia projekt on pigem eesmärk, mille kooskõlastamisele, mille poole liikumise teede määramisele kutsume kõiki riike, mis asuvad selles tohutus geopoliitilises ruumis,» ütles ta.

Lavrov tegi üleskutse Kagu-Aasia Riikide Assotsiatsiooni (ASEAN) välisministrite kohtumisel Singapuris.

Ta rõhutas, et koostööle kutsutakse mitte üksi Euraasia Majandusliidu (EEU), Shanghai Koostööorganisatsiooni (SCO) ja ASEAN-i riike, vaid ka Euroopa Liidu riike.

Välisministri arvates ei ole kahtlust, et eurooplased on sellest huvitatud pragmaatiliste majandushuvide tõttu. Ta märkis, et Suur-Euraasia ei ole kitsas riikide ringis kooskõlastatud projekt.

«On väga tähtis mõista, et Suur-Euraasia partnerlus ei ole miski, millega peaks ühinema, see ei ole mingi eelnevalt ettevalmistatud projekt, mis kooskõlastati kitsas riikideringis ja ülejäänutele öeldakse: Need on tingimused, mille alusel me edaspidi teiega koostööd teeme. Sugugi mitte,» lisas ta.

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles