Gorbatšov kehva tervise tõttu Soome sümpoosionil ei osale

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Gorbatšov 21. oktoobril 2011 Kanadas.
Mihhail Gorbatšov 21. oktoobril 2011 Kanadas. Foto: SCANPIX

Nõukogude Liidu viimane riigipea Mihhail Gorbatšov ütles tervise tõttu ära sõidust Helsingisse, kus ta pidi 9.-10. novembril osalema Vene-teemalisel sümpoosionil.

Euroopa Parlamendi saadik Carl Haglund kinnitas Ilta-Sanomatele, et temani jõudnud infor järgi on Gorbatšovi tervis selline, mis reisimist ei kannata.

Finlandia-talos toimuval üritusel lahatakse demokraatia arenguid ja kohtusüsteeme puudutavaid probleeme Venemaal. Selle korraldajaks on europarlamendi liberaalide grupp.

Praeguse seisuga osaleb ettevõtmisel Vene kunagine peaminister Mihhail Kasjanov ja Jabloko liider Grigori Javlinski. Vene inimõiguslastest on kohal Moskva Helsingi Grupi juht Ljudmilla Aleksejeva ja Sergei Kovaljov.

Ameerika Ühendriikidest saabub Soome nõupidamisele president Bill Clintonit rahvusvahelistes julgeolekuküsimustes nõustanud Mark Medish.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles