Lavrov: USA plaan Venemaa sanktsioonidega purustada on illusoorne (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov.
Vene välisminister Sergei Lavrov. Foto: POOL New / REUTERS / Scanpix

Vene välisministri Sergei Lavrovi sõnul peaks USA vabanema illusioonist, et Venemaad on võimalik majandussanktsioonidega purustada.

«Mida varem Washington vabaneb illusioonist, et meid on võimalik sundida muutma oma põhimõttelist positsiooni majanduslike piirangute raskuse jõul või oma sõjalise potentsiaali näitamisega, seda parem kõigile,» ütles Lavrov usutluses Saksa uudisteagentuurile DPA.

«Me jätkame käitumist pragmaatilisel moel ja vastamist igale ebasõbralikule sammule. Samas usume, et nii Venemaa kui ka Ühendriigid saaksid kasu omavaheliste suhete parandamisest suveräänsuse, teineteise huvide austamise ja siseasjadesse mittesekkumise põhimõtete alusel,» lausus Vene välisminister.

USA ja lääneriigid on kehtestanud Venemaale karmid sanktsioonid vastuseks Ukraina-vastasele agressioonile ning Krimmi poolsaare hõivamisele 2014. aasta kevadel.

Viimastel kuudel on Ühendriigid kehtestanud Venemaale sanktsioonid sekkumise eest USA presidendivalimistesse ja endisele Vene-Briti topeltagendile Sergei Skripalile närvimürgiga tehtud tapmiskatse eest Suurbritannias.

Augustis Venemaale eksspioon Sergei Skripalile ja tema tütrele korraldatud närvimürgirünnaku eest kehtestatud sanktsioonidega peatas USA välisabi Venemaale, blokeeris riigile kaitsesektoriga seotud kaupade või teenuste müügi ja keelas krediiditoe igasugusele Venemaale suunduvale ekspordile.

Suurbritannia teatel korraldasid rünnaku Salisburys Vene sõjaväeluureteenistuse (GRU) töötajad, kasutades Nõukogude ajal väljatöötatud närvimürki Novitšok. Moskva eitab seotust vahejuhtumiga ja on lubanud astuda värsketele sanktsioonidele vastusamme.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles