Saksamaal avaldati meelt migrantide väljasaatmise vastu (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deportatsioonide vastased meeleavaldused Kölnis.
Deportatsioonide vastased meeleavaldused Kölnis. Foto: Christoph Hardt / imago/Future Image / Scanpix

Üle 12 000 inimese võtsid Lääne-Saksamaal osa meeleavaldustest, millega protestiti migrantide ohtlikesse riikidesse tagasisaatmise vastu.

Kölni, Dortmundi ja Gelsenkircheni tänavatele kogunes eile 12 000 inimest, et nõuda valitsuselt väljasaatmise lõpetamist riikidesse nagu Iraak ja Afganistan, mida loetakse nüüd ohututeks sihtriikideks.

Väljasaatmiste vastu võitlevate inimeste sõnul on mõlemad riigid liiga ohtlikud, et sinna naasta ning seetõttu tuleks migrantidele Saksamaal peavarju pakkuda.

Meeleavaldusest võttis osa ka Kölni konservatiivne linnapea Henriette Reker, kes langes kunagi immigratsioonivastase äärmuslase noarünnaku ohvriks.

Lisaks avaldati üritusel meelt rassismi ja ksenofoobia vastu, mis tõukub kuu alguses Saksamaa idaosas Chemnitzis aset leidnud paremäärmuslaste meeleavaldustest.

Saksa valitsuse otsus lugeda mõned konfliktipiirkonnad nagu Afganistan ohututeks sihtriikideks on toonud kaasa ulatuslikku pahameelt.

Hiljuti sooritas Kabuli tagasi saadetud afgaan enesetapu, vaid päev pärast seda kui siseminister Horst Seehofer kiitles 69 migrandi riigist väljasaatmisega tema 69. sünnipäeva ajal.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles