Moskva: Šveitsi väited Vene luuretegevuse hoogustumisest on alusetud (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ignazio Cassis
Ignazio Cassis Foto: DENIS BALIBOUSE / REUTERS/SCANPIX

Vene välisministeerium lükkas tagasi Šveitsi ametnike avaldused Vene luuretegevuse hoogustumisest Šveitsis, nimetades neid alusetuks.

Šveitsi välisminister Ignazio Cassis ütles eile ringhäälingule SRF, et arutab järgmisel nädalal Vene välisministri Sergei Lavroviga kohtudes Vene luure eskalatsiooni Šveitsis.

Šveitsi ametnike sõnul käivitasid kevadel Hollandis kinni peetud kaks Vene agenti eraldi küberrünnakud Spiezi laborile Bernis ja Maailma Antidopinguagentuuri (WADA) kontorile Lausanne'is. Labor teeb analüüse Haagis asuvale Keemiarelvade Keelustamise Organisatsioonile (OPCW). Labor uuris Inglismaal Vene topeltagendile Sergei Skripalile ja tema tütrele Juliale korraldatud närvimürgirünnakut ja Süürias korraldatud gaasirünnakuid.

«Meie riik seisab silmitsi üleskutsetega lõpetada oma ebaseaduslik tegevus Šveitsis ja ähvardustega karmistada akreditatsiooniprotseduuri Šveitsi suunduvatele diplomaatidele,» teatas Vene välisministeerium.

Vene välisametkond nimetas selliseid alusetuid süüdistusi vastuvõetamatuks.

«Spioonihüsteeria alusetu õhutamine ei tule kasuks Vene-Šveitsi suhetele, mis on rajanenud muutumatult vastastikusele austusele ja usaldusele. Me loodame, et Bernis jääb peale vastutustundlik lähenemine kahepoolse koostöö edasisele arendamisele,» teatas ministeerium.

Cassis ütles ka, et Šveits on viimastel nädalatel keeldunud akrediteerimast teatud Vene diplomaate.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles