Sofia: Bulgaaria kaitseb Ungarit võimalike EL-i sanktsioonide eest (15)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bulgaaria kaitseminister Krasimir Karakatšanov.
Bulgaaria kaitseminister Krasimir Karakatšanov. Foto: FLORIAN WIESER/EPA/SCANPIX

Bulgaaria asub Ungari kaitsele võimalike Euroopa Liidu sanktsioonide korral, teatas Sofia täna.

«Bulgaaria valitsus langetas üksmeelselt otsuse valmistuda positsiooni võtmiseks Ungari kaitseks,» teatas Bulgaaria kaitseminister Krasimir Karakatšanov avalduses.

Igasugune karistav samm Ungari suhtes looks ohtliku pretsedendi, sõnas minister.

Europarlamendi enamus toetas eelmisel kolmapäeval hääletusel Ungari suhtes nn artikkel 7 protseduuri käivitamist Euroopa Liidu põhiväärtuste ja õigusriigi põhimõtete õõnestamise tõttu.

Protseduur kukub eeldatavasti läbi, kuna Poola on lubanud võimalikele sanktsioonidele Ungari vastu veto panna.

Bulgaariat on Euroopa Komisjon kritiseerinud suutmatuse tõttu tagada riigis õiguslikku korda. Bloki sõnul pole Bulgaarias suudetud astuda samme korruptsiooni vastu ja kohtusüsteemi sõltumatuse tagamiseks.

Kui EL otsustab Ungarile sanktsioonid kehtestada, siis järgmisena tehakse seda Poolale ja võib-olla ka Bulgaariale, sõnas Karakatšanov.

Europarlamendi hääletusel toetas Ungari suhtes rikkumismenetluse alustamist viis Ungari võimuerakonna GERB liiget, üks jäi erapooletuks.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles