USA kehtestas sanktsioonid 33 Vene ametnikule ja organisatsioonile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA Kapitoolium
USA Kapitoolium Foto: AFP / Scanpix

USA välisministeerium teatas neljapäeval, et kehtestab sanktsioonid 33 Vene sõjaväe- ja luureametnikule ja organisatsioonile eesmärgiga karistada Moskvat tema «pahatahtlike tegevuste» eest.

Musta nimekirja kanti 33 isikut ja organisatsiooni, kes kas kuuluvad Vene sõjaväe või luureteenistuste koosseisu või töötavad nende heaks, teatas välisministeerium.

USA ja teised lääneriigid on kehtestanud Venemaale karmid sanktsioonid vastuseks Ukraina-vastasele agressioonile ning Krimmi poolsaare hõivamisele 2014. aasta kevadel.

Viimastel kuudel on Ühendriigid kehtestanud Venemaale sanktsioonid sekkumise eest USA presidendivalimistesse ja endisele Vene-Briti topeltagendile Sergei Skripalile närvimürgiga tehtud tapmiskatse eest Suurbritannias.

Augustis Venemaale eksspioon Sergei Skripalile ja tema tütrele korraldatud närvimürgirünnaku eest kehtestatud sanktsioonidega peatas USA  välisabi Venemaale, blokeeris riigile kaitsesektoriga seotud kaupade või teenuste müügi ja keelas krediiditoe igasugusele Venemaale suunduvale ekspordile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles