Iraan soovib Prantsusmaaga kõnelusi arusaamatuste klaarimiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani lipp.
Iraani lipp. Foto: Anton Bystrov / Sputnik / Scanpix

Iraan soovib Prantsusmaaga kõnelusi võimalike arusaamatuste klaarimiseks seoses väidetava pommivandenõuga Pariisi lähedal, teatasid teisipäeval võimuesindajad.

«Kui seal oli vääritimõistmisi seoses pommivandenõuga, siis me saame ikkagi maha istuda ja sellest rääkida,» ütles Iraani välisministeeriumi eestkõneleja Bahram Ghasemi.

Iraan tõrjus varem päeval Prantsusmaa väiteid, et Islamivabariigi diplomaadid olid seotud väidetava pommirünnakukavaga Pariisis.

«Me eitame süüdistusi ja mõistame jõuliselt hukka Iraani diplomaatide arreteerimise ja kutsume neid koheselt vabastama,» teatas Iraani välisministeerium avalduses.

Süüdistuste näol on tegemist vandenõuga «saboteerida Iraani iidseid ja pikaajalisi suhteid Prantsusmaa ja teiste oluliste Euroopa riikidega,» lisati avalduses.

Iraani võimud tegid avalduse mõni minut enne seda, kui Prantsuse diplomaatiline allikas ütles AFP-le, et nurjatud rünnakukavas süüdistatakse Iraani luureministeeriumi.

Prantsusmaa teatas teisipäeval, et külmutas kahele Iraani mehele ning Iraani peamisele luureametile ehk luure- ja julgeolekuministeeriumile kuuluvad varad väidetava pommirünnakukava pärast.

Prantsuse võimude väitel plaaniti pommirünnakut Pariisi lähistel 30. juunil toimunud Iraani opositsioonirühmituse kogunemisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles