Moldova kaitseminister tahab riiki NATO õppusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO lipp
NATO lipp Foto: GEORGES GOBET / AFP

NATO osalusega õppused Moldovas aitaksid tõsta riigi sõjaväe lahinguvalmidust, ütles kaitseminister Eugen Sturza teleusutluses.

«Me pooldame taolise õppuse korraldamist. See on vajalik meie vägede lahinguväljaõppe parandamiseks. Viimane NATO osalusega õppus korraldati Moldovas 2004. aastal,» märkis kaitseminister. 

Tema sõnul on riigil olemas vajalik taristu rahvusvaheliste õppuste korraldamiseks, sh tänapäevaselt varustatud Bulboaca polügoon.

«Pealegi on meil kogemus õppustest Rumeenia ja Ukraina ametivendadega, kusjuures nii nende riikide kui Bulboaca polügoonil. Milles on sellise koostöö mõte? Vaja on üle võtta meie partnerite sõjalistes konfliktides osalemise kogemus,» ütles Sturza. 

Moldova kaitseminister arutas sõjaväeõppuste teemat eelmisel nädalal Brüsselisse tehtud visiidil.

Moldova on põhiseaduse järgi neutraalne riik, kuid separatistlikus Transnistria piirkonnas paiknevad alates 1990. aastate algusest Vene väed.

Chișinău läänemeelne valitsust nõuab Vene vägede lahkumist Transnistriast. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles