Senaator: Valge Maja tegutseb Saudi kroonprintsi suhtekorraldusfirmana

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senaator Bob Corker.
Senaator Bob Corker. Foto: AFP / Scanpix

USA vabariiklasest senaator Bob Corker sarjas teisipäeval president Donald Trumpi Saudi Araabiat toetavat avaldust, öeldes, et Valge Maja sisuliselt korrastab Saudi kroonprintsi avalikke suhteid.

Kroonprints Mohammed bin Salman arvatakse olevat seotud teisitimõtlejast ajakirjaniku Jamal Khashoggi tapmisega, kuid Trump lubas säilitada suhted saudidega isegi juhul, kui selgub, et kuningriigi de facto valitseja on selle brutaalse mõrva taga.

"Ma poleks kunagi arvanud nägevat päeva, kuidas Valge Maja muu töö kõrvalt Saudi Araabia kroonprintsi suhtekorraldusfirmana tegutseb," kirjutas Corker Twitteris. 

Presidendi avaldust ründasid veel kaks senaatorit tema enda parteist. 

"Suurepärased liitlased ei sepitse ajakirjanike tapmist, härra president. Suurepärased liitlased ei meelita omaenda kodanikke lõksu ega tapa neid seejärel," säutsus Twitteris senaator Jeff Flake.

"Ma olen üsna veendunud, et see avaldus tähendab Saudi Araabiat ennekõike, mitte Ameerikat ennekõike," lisas oma Twitteri kontol Trumpi valimisloosungile viidates senaator Rand Paul.

USA-s elanud Khashoggi tapeti 2. oktoobril Saudi Araabia konsulaadis Istanbulis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles