USA senat hääletab homme kahe tööseisaku peatamise eelnõu üle (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA senati demokraatide kõnepuldi ette paigutatud plakat.
USA senati demokraatide kõnepuldi ette paigutatud plakat. Foto: Yuri Gripas / Reuters/Scanpix

USA senati juhid hääletavad homme kahe konkureeriva eelnõu üle, mille eesmärk on panna punkt valitsusametite osalisele tööseisakule.

Hääletused panevad senaatorid valiku ette: toetada president Donald Trumpi nõudmisi või peatada ajutiselt seisak ja jätkata läbirääkimisi.

Senati enamuse juht vabariiklane Mitch McConnell on homseks päevakorda võtnud kaks seisakut puudutavat hääletust. Reedel jääksid umbes 800 000 töötajat seisaku jätkumisel ilma juba teisest palgast.

Üks neist on tema enda ettepanek, mis peegeldab Trumpi ettepanekut pakkuda piirimüüri rahastamise vastu ajutist kaitset osadele immigrantidele. Selle ettepaneku laitsid kiirelt maha demokraadid.

Teise ettepaneku kiitsid heaks esindajatekoja demokraadid ja see lõpetaks seisaku 8. veebruarini ilma piirimüüri rahastuseta, et anda aega läbirääkijatele.

Ootuste kohaselt ei saa kumbki ettepanek senatis vajaminevat 60 häält ja seisak tõenäoliselt jätkub.

Ettepanekud panevad proovile aga vabariiklaste toetuse Trumpile, kes nõuab piirimüürile 5,7 miljardi dollarit. Demokraatide puhul saab aga näha, kas seni ühtne vastuseis Trumpi nõudmisele mureneb.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles