Facebook blokeerib Austraalia parlamendivalimiste eel välisreklaami

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / Reuters

Facebook blokeerib eelseisvate Austraalia parlamendivalimiste eel välisriigist tuleva reklaami, sest sotsiaalmeediahiidu on hakatud süüdistama seotuses väärinfo levitamisega.

Piirangud, mida on varem kasutatud Tai ja Indoneesia valimistel, jõustuvad niipea kui valitsus valimiste kuupäeva teatavaks teeb. Teadet on oodata lähipäevil.

«Me ei luba enne maivalimisi ajutiselt väljastpoolt Austraaliat ostetud valimisreklaame,» ütles Facebooki Austraalia ja Uus-Meremaa poliitika direktor Mia Garlick avalduses.

Ta selgitas, et piirang kehtib reklaamidele, mis tulevad väljastpoolt Austraaliat ja on valimistele suunatud ehk sisaldavad viiteid poliitikutele, parteidele või valimiste mõjutamisele.

«Me ei luba ka välisreklaame, mis sisaldavad poliitilisi loosungeid ja parteilogosid.»

Facebook on kehtestanud välismaistele valimisreklaamidele piiranguid Nigeerias, Ukrainas, Tais ja Indoneesias. Piirangud kehtisid ka Iirimaal 2018. aasta mais toimunud abordireferendumi ajal.

Euroopa Parlamendi valimiste ajal nõuab ta reklaamidele luba riigilt, mille valijatele need on suunatud.

Maailma suurim sotsiaalmeediavõrgustik hakkas pöörama tähelepanu tema kaudu valimiste mõjutamisele pärast seda, kui tuli ilmsiks Venemaa mõjukampaania 2016. aasta USA presidendivalimistel.

Austraalia valib poolt senatit hiljemalt 18. mail ning esindajatekoda hiljemalt 2. novembril, kuid kummagi täpne kuupäev pole teada.

AFP - Baltic News Service

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles