Putin: Venemaa peab jõudma hüperhelirelva eest kaitsva süsteemini esimesena (1)

Copy
Venemaa president Vladimir Putin juhtimas sõjaväe ja relvatööstuskompleksi istungit 13. mail Sotšis.
Venemaa president Vladimir Putin juhtimas sõjaväe ja relvatööstuskompleksi istungit 13. mail Sotšis. Foto: Mihhail Metzel / TASS / Scanpix

Venemaa peab saama kaitsesüsteemi hüperhelirelva eest enne, kui see teiste riikide relvastusse jõuab, ütles Vene president Vladimir Putin.

«Meie jaoks teiega oleks parem, kui nemad sellega hiljaks jääksid,» ütles Putin eile sõjaväe ja relvatööstuskompleksi nõupidamisel.

«Me teame teiega suurepäraselt, et esialgu ei ole seda relva maailmas kellelgi peale Venemaa. Kuid me mõistame samuti, et maailma juhtivatele riikidele see relv varem või hiljem ilmub,» märkis president.

«Sellise relva eest kaitse süsteemid peavad meile ilmuma enne, kui hüperhelirelv võetakse kasutusele minu mainitud relvajõududes,» ütles Putin.

Ta rõhutas, et kui töö kulgeb kavakohaselt ja sama kvaliteediga kui seni, siis «nii ka läheb».

«Palun sellele tähelepanu pöörata. Asjatundjad teavad, millistest süsteemidest ma räägin ja mida ma silmas pean. See nõuab eritähelepanu, asjatundlikku lähenemist planeerimisele ja selle töö ettevalmistamisele. See on vaja ära teha, ja teha ära etteantud tähtajaks,» ütles ta.

20. veebruaril läkituses föderaalkogule mainis Putin väljatöötamisel olevat hüperhelimereraketti Tsirkon, mis lendab kuni 9-Machise kiirusega tuhande kilomeetri kaugusele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles