Gorbatšov nimetas Putini käitumist häbiväärseks

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Gorbatšov.
Mihhail Gorbatšov. Foto: SCANPIX

NSV Liidu viimane liider Mihhail Gorbatšov nimetas häbiväärseks Venemaa peaministri Vladimir Putini vastust parlamendivalimistele järgnenud meeleavaldustele.

«See on häbiväärne. Ja piinlik. Näiteks mul on häbi,» ütles Gorbatšov opositsioonilises nädalakirjas Novaja Gazeta eile ilmunud usutluses, viidates sellele, kuidas Putin möödunud nädalal televisiooni otse-eetris protesteerivat opositsiooni mõnitas, võrreldes näiteks 4. detsembri valimiste järel tänavatele meelt avaldama tulnud inimeste rinnas olevaid valgeid linte kondoomidega.

«Ma tunnen, et olen Putiniga seotud, sest kui ta esimest korda võimule tuli, toetasin ma teda aktiivselt kõikjal – nii siin kui ka välismaal. Ja vaadake nüüd,» lisas Nobeli rahupreemia laureaadist poliitik, kes kutsus varem üles valimistulemusi pettuste tõttu tühistama, et korraldada uued riigiduuma valimised.

Nii peaminister Putin kui ka president Dmitri Medvedev on süüdistusi eitanud, kinnitades, et valimised olid ausad.  

Gorbatšovi sõnul on Medvedev kaotanud oma usaldusväärsuse poliitikuna, kuna ta ei seadnud valimistulemusi kahtluse alla. «Ta (Medvedev - toim) ütles, et tal pole valimiste kohta kaebusi ega kahtlusi. Ma arvan, et sellega tõmbas Dmitri Anatoljevitš oma karjäärile kriipsu,» arvas Gorbatšov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles