Gorbatšov: Putin peaks tagasi astuma

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

NSV Liidu viimane liider Mihhail Gorbatšov soovitas Venemaa peaministril Vladimir Putinil peaministriametist tagasi astuda ja presidendiametist loobuda.

«Ma soovitaksin Vladimir Putinil praegu lahkuda. Ta on olnud ametis kolm ametiaega – kaks presidendina ja ühe peaministrina. Seda on küllalt,» ütles 80-aastane Gorbatšov eile õhtul opositsioonilisele raadiojaamale Ehho Moskvõ antud intervjuus.

«Ta (Putin – toim) peaks tegema, mis minagi tegin,» soovitas Gorbatšov, viidates sellele, kuidas ta 1991. aasta 25. detsembril NSV Liidu presidendi ametikohalt tagasi astus. «Nii saaks ta säilitada kõik positiivse, mida ta tegi,» leidis Nobeli rahupreemia laureaat.  

Gorbatšov, kes varem on nõudnud kordusvalimiste korraldamist ja nimetanud Putini vastust 4. detsembri riigiduuma valimistele järgnenud opositsiooni väljaastumistele häbiväärseks, kaalus ka ise eilsel meeleavaldusel osalemist, kuid seda siiski ei teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles