Europarlamendi asepresident: Iisraeli reaktsioon on uskumatu

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlamendi asepresident Luisa Morgantini osalemas oktoobris 2008 Iisraeli-vastasel meeleavaldusel koos palestiinlastega.
Europarlamendi asepresident Luisa Morgantini osalemas oktoobris 2008 Iisraeli-vastasel meeleavaldusel koos palestiinlastega. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Parlamendi asepresident Luisa Morgantini ütles, et kuigi palestiinlased on tulistanud rakette Iisraeli, on viimase reaktsioon olnud uskumatu.

«Ma usun, et konflikti põhjus peitub Iisraeli sõjalises okupatsioonis palestiinlaste aladel, pean silmas Läänekallast ja Gaza sektorit. Muidugi lendavad Iisraeli suunas raketid ja see on absoluutselt vale ja need tuleb peatada, aga Iisraeli reaktsioon on uskumatu,» rääkis Morgantini «Välisilmale», vahendas ERR Uudised.

«Palestiina tsiviilelanikkond lihtsalt ootab seal kuni nad tapetakse. Kui ma palestiinlastega räägin, siis nad ei ole tingimata Hamasi võitlejad, nad on tavalised inimesed, kes tahavad elada. Nad on seal ilma elektrita, ilma veeta, ilma gaasita, ilma kõigest, isegi ilma toiduta,» selgitas Morgantini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles