Keskvalimiskomisjon avalikustas Žirinovski varanduse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Žirinovski
Vladimir Žirinovski Foto: SCANPIX

Venemaa Liberaaldemokraatliku Partei esimees Vladimir Žirinovski teenis nelja aastaga enam kui 22 miljonit rubla (530 000 eurot), kuid tal pole ei korterit, maja ega maatükki.

Keskvalimiskomisjonile esitatud dokumentidest ilmneb, et poliitikule kuulub vaid 1960. aastast pärit Volga. Tema pangakontol on vähem kui 750 000 rubla (18 100 eurot) ja talle kuulub 74 miljonit VTB panga aktsiat, kirjutab tänane Rossiiskaja Gazeta.

Žirinovski sissetulek koosneb palgast riigiduumas, Moskva avatud ülikoolis ja Lomanossovi-nimelise Moskva riikliku ülikooli sotsioloogiateaduskonnas, lisaks on laekunud raha väärtpaberitest, vara müügist, loomingulisest tegevusest ja loteriivõidust.

Poliitikule kuulub Saraatovi oblastis asuv rajatis, mille üldpind on 10 000 ruutmeetrit. Ka kasutab ta abikaasale Galina Lebedevale kuuluvat korterit.

Erinevalt Žirinovskist on Lebedeva nimel arvukalt kinnisvara. Talle kuulub kümme krunti, kogupindalaga 10 hektarit. Lisaks omab ta kaheksat suvilat (kogupind 350 ruutmeetrit) ja kolme eramut (kogupind 1300 ruutmeetrit) Moskva oblastis. Moskvas kuulub talle kolm korterit (kokku 700 ruutmeetrit), millest ühte kasutab abikaasa. Lisaks omab naine 2007. aastal valminud sõiduautot Mercedes S350.

Lebedeva on mitme firma omanik ja tema pangakontodel on kokku 17,8 miljonit rubla (381 000 eurot).

Viimase nelja aastaga on Lebedeva teeninud 46,6 miljonit rubla ehk 1,12 miljonit eurot.

Žirinovski kandideerib 4. märtsil toimuvatel valimistel Vene presidendiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles