Saksa politsei uurib festivalil ringi vuranud moto-Hitlerit (3)

Copy
Moto-Hitler nädalavahetusel Augustusburgis.
Moto-Hitler nädalavahetusel Augustusburgis. Foto: bild.de

Saksa politsei asus uurima meest, kes sõitis nädalavahetusel ühel festivalil mootorratta külgkorvis ringi Hitleri kostüümis.

«Kui inimesed riietavad end Adolf Hitleriks, siis on uurimine alati vajalik,» ütles Saksimaa politsei pressiesindaja uudisteagentuurile dpa eile.

Libafüürer ilmus välja võõravihast ajendatud vägivalla tõttu mullu kurikuulsust kogunud Chemnitzi lähistel Augustusburgis ning temast riputati veebi ka videoid.

Hambaharjavuntsiga meest sõidutanud mootorratast roolis 1940. aastate sõdurivormis mees, kellel oli peas ka Teise maailmasõja aegne kiiver.

Videotelt on kuulda, kuidas paari möödudes inimesed naeravad. Üks üritust turvanud politseinik võtab naerusui välja ka telefoni ja teeb pilte.

Sekkumata jätnud politseinikku võib nüüd oodata karistus.

«Ootasime, et meie kolleeg paneb sellele kõigele punkti vähimagi kõhkluseta,» ütles Saksimaa politsei pressiesindaja.

Hitleri näitemängu mõistis hukka ka Saksimaa juht Michael Kretschmer.

«Enda massimõrvariks riietamine on midagi enamat kui halb maitse,» teatas ta Twitteris. «Sedasorti käitumine on vastuvõetamatu ja seda ei tohiks korrata.»

Nädalavahetusel Saksimaal toimunud vanade mootorrataste festivalil osales umbes 1800 mootorratturit ja 7500 külalist. Kunagise Ida-Saksamaa pinnal asuv liidumaa jõudis eelmisel aastal korduvalt lehtede esikülgedele paremäärmuslike ja uusnatslike tegemiste pärast.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles