Berliinis nimetatakse tänavad sakslaste asemel aafriklaste järgi (31)

Copy
Seitse herero hõimu kuuluvat meest tänapäeva Namiibia aladel. Mehed pandi ketti seoses Saksa koloniaalvõimude vastu korraldatud ülestõusuga 20. sajandi alguses.
Seitse herero hõimu kuuluvat meest tänapäeva Namiibia aladel. Mehed pandi ketti seoses Saksa koloniaalvõimude vastu korraldatud ülestõusuga 20. sajandi alguses. Foto: Rights Managed/(c)Robert Hunt Library/Mary Evan/Scanpix

Mitmed Berliini tänavad saavad uue nime Aafrikaga seotud isikute või sündmuste järgi, et meenutada Saksamaa koloniaalminevikku.

Saksamaa pealinn Berliin alustas viis aastat kestvat projekti pealkirjaga «Postkoloniaalne meenutus», millega kavatsetakse ümber mõtestada riigi koloniaalminevik.

Projekti käigus korraldatakse arvukalt näitusi ja festivale, aga esimese sammuna saavad Weddingu linnaosas mitmed tänavad uue nime. Kui praegu on tänavad nimetatud sakslastest sõjaväelaste või kaupmeeste järgi, kellel oli Saksa koloniaalvõimu kehtestamisel Aafrikas märkimisväärne roll, siis peagi hakkavad tänavad nime kandma Aafrika aktivistide järgi. Plaani ei toeta mitmed paremäärmuslikud poliitikud ja kohalikud elanikud.

Plaani üheks eestvedajaks on Saksamaa mustanahaliste ühing.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles