Šoti rahandusminister lahkus teismelisega tšättimise tõttu ametist

Copy
Šoti rahandusministri ametist lahkunud Derek Mackay.
Šoti rahandusministri ametist lahkunud Derek Mackay. Foto: Reuters / Scanpix

Šoti rahandusminister Derek Mackay astus paar tundi enne eelarve esitlemist tagasi ja ütles, et käitus 16-aastasele poisile sotsiaalmeedias sõnumeid saates tobedalt.

Mackay (42) vabandas teismelise ees ja Šotimaa esimene minister Nicola Sturgeon kiitis tema tagasiastumise heaks.

Minister astus tagasi enne Šotimaa valitsuse eelarve esitlemist, sest ajaleht Scottish Sun avaldas tema kirjavahetuse teismelisega, kellega ta sõbrunes Facebookis ja Instagramis.

Ühes sõnumis küsis minister: «Ja meie tšätid jäävad meie vahele?» Poiss olla sellega nõustunud, mispeale ta ütles: «Lahe, sest ausalt öeldes ma arvan, et sa oled väga armas.»

Kõmuleht kirjutas, et Mackay pakkus teismelisele tema õhtusöögile ja ragbimatšile viimist.

«Ma võtan täieliku vastutuse oma tegude eest. Ma käitusin tobedalt ja mul on siiralt kahju,» ütles Mackay. «Ma palun sellega seotud isikult ja tema perelt andeks.»

«Ma rääkisin eile õhtul esimese ministriga ja esitasin oma tagasiastumisavalduse, mis jõustub kohe,» lisas ta. «Valitsuses teenimine oli suur au ja mul on kahju, et ma oma kolleege ja toetajaid alt vedasin.»

Mackay oli Šoti poliitikas tõusev täht ning teenis rahandusministrina alates 2016. aastast.

Šotimaa eelarvet esitleb nüüd aserahandusminister, 29-aastane Kate Forbes.

Šoti parlamendis opositsioonis olevate konservatiivide rahandusküsimuste kõneisik Murdo Fraser ütles, et Mackay oli parlamendis populaarne.

«See on suur hoop Nicola Sturgeonile, kaotada niivõrd tähtis valitsuse liige nii tähtsal ajal, ja veel selline, keda nimetati tema mantlipärijaks,» ütles ta.

Šoti Rahvuspartei (SNP) ja Sturgeon üritavad korraldada uut Šoti iseseisvusreferendumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles