Kreml asub mõõtma Putini osalusega üritustel inimeste kehatemperatuuri (1)

Copy
Vene president Vladimir Putin Kremlis 5. veebruaril 2020.
Vene president Vladimir Putin Kremlis 5. veebruaril 2020. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Kreml hakkas kontrollima uue koroonaviiruse hirmus ametnike ja ajakirjanike kehatemperatuuri üritustel, milles osaleb ka president Vladimir Putin.

«See on ennetav meede,» ütles presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov uudisteagentuurile RIA Novosti pärast seda, kui ajakirjanikud pidid neljapäeva pärastlõunal kontrolli läbima.

Peskovi sõnul kontrollitakse üle kõik, kes viibivad 67-aastase Vene liidri osalusega kohtumistel.

«Kremlis on uus sõelumisprotseduur. Keegi soojuskaameraga kontrollib teie kehatemperatuuri,» ütles sõltumatu telekanali TV Rain ajakirjanik Andrei Želnov Facebookis.

Neljapäeval toimus Vene riiginõukogu kohtumine ning istungi eel pidid laskma oma kehatemperatuuri mõõta kõik Kremlis Vene ametnike tegemisi kajastavad ajakirjanikud. RIA Novosti sõnul läbisid kõik kontrolli edukalt.

Ametnike kinnitusel on meetme eesmärk hoida ära uue koroonaviiruse levik Venemaal, lisas agentuur.

Venemaa, millel on viiruse epitsentri Hiinaga 4000-kilomeetrine piir, on leidnud kaks uude viirusesse nakatunut. Mõlemad patsiendid on hiinlased ning neid ravitakse Siberis ühes haiglas.

Venemaa pani viiruse leviku piiramiseks kinni piiri Hiinaga kinni ning rakendas veel hulga meetmeid.

Nüüdne Kremli kehatemperatuuri mõõtmise algatus ei tule päris selgest taevast, sest Putin näib olevat eriti tundlik tema tervist ohustavate asjade suhtes.

Eelmisel aastal tuli Putin Jaapanis toimunud G20 tippkohtumise ametlikule õhtusöögile oma tassiga. Seepeale visati tema üle sotsiaalmeedias kõvasti nalja ja spekuleeriti, et Vene liider on paranoiline.

Õhtusöögi ülesvõtetelt oli näha, kuidas pea 20 aastat võimul olnud Putin jõi valgest termostassist, samas kui teised liidrid jõid tavalistest veiniklaasidest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles