Tai politsei pidas kinni asendusemaduse keelu rikkujad

Copy
Laps Gammy oma surrogaatema Pattaramon Janbua süles 2014. aastal.
Laps Gammy oma surrogaatema Pattaramon Janbua süles 2014. aastal. Foto: Reuters / Scanpix

Tais peeti neljapäeval kinni hiina paar ja seitse tailast, keda süüdistatakse välismaalaste huvides asendusemadust keelava seaduse rikkumises, teatas politsei.

Endine sõjaväehunta keelas surrogaatemaduse ära 2015. aastal rea skandaalide tõttu riigis, milles oli kujunenud rahvusvaheline surrogaatluse keskus.

Politsei pidas kahtlusalused kinni haarangutes mitmele elumajale ja büroole Bangkokis ning Patumthani ja Sukhotha provintsis.

Leiti kaheksa asendusema, kellest üks oli kaheksandat kuud rase, ning "päästeti" 22-päevane ja neljakuine imik, ütles politsei.

Võimud kahtlustavad, et kuni 14 last on juba salamahti Hiina toimetatud.

"See on rahvusvaheline kuritegevus," ütles politseiülem Worawat Wattananakhonbanch. "Nad viljastavad munaraku naaberriigis, sünnieelset hooldust antakse Tais ning lapsed sünnitatakse Hiinas."

Tai oli aastaid suuresti reguleerimata rahvusvahelise surrogaatluse keskus, mis oli eriti populaarne samasooliste paaride hulgas. 

2014. aastal vallandunud skandaalid, muu hulgas vaidlused hooldusõiguse pärast, ajendasid sõjaväehuntat keelama välismaalastel Tai surrogaatemasid kasutada.

Ühel juhul hülgas näiteks Austraalia paar Tai surrogaadi sünnitatud Downi sündroomiga lapse, võttes aga kaasa tema terve kaksikõe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles