Prantsusmaal esitati süüdistus seksiskandaaliga seotud venelasele

Copy
Pjotr Pavlenski.
Pjotr Pavlenski. Foto: Youtube

Prantsusmaal esitati teisipäeval süüdistus seksiskandaaliga seotud venelasest kunstnikule Pjotr Pavlenskile, teatas mehe advokaat.

Juristi sõnul sai Pavlenski süüdistuse seksvideo levitamises, mis võttis maha president Emmanuel Macroni kandidaadi Pariisi linnapea kohale.

Prantsusmaal 2017. aastal poliitilise varjupaiga saanud Pavlenski enda sõnul tahtis ta paljastada meerikandidaat Bernard Griveauxi silmakirjalikkuse, kes on abielus ja kolme lapse isa.

Prantsuse politsei pidas eelmisel nädalal seoses Pariisi meerikandidaadi seksivideo lekkimisega kinni Vene aktivisti ja tema tüdruksõbra. 35-aastane kunstnik Pavlenski sai Prantsusmaalt 2017. aastal asüüli, pärast mitut radikaalset protestiaktsiooni Venemaal. Laupäeval peeti ta kinni seoses uusaastapeol toimunud kaklusega.

Pühapäeval sattus politsei huviorbiiti aga Griveaux' video ja sellega kaasas käinud sõnumid, mille poliitik oli teadaolevalt saatnud Pavlenski tüdruksõbrale Alexandra de Taddeole.

Griveaux teatas video internetti lekkimise järel, et loobub pealinna meeriks kandideerimisest, kuna tahab oma pere skandaali eest kaitsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles