Von der Leyen: poliiitkud alahindasid viiruseohtu (2)

Copy
Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen.
Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Poliitikajuhid alahindasid koroonaviirusest tuleneva ohu suurust, tunnistas Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen täna, mil Euroopa Liit pandeemia tõttu piirid kinni pani.

«Ma arvan, et kõik me, kes me ei ole eksperdid, alahindasime esialgu koroonaviirust,» ütles von der Leyen Saksa ajalehele Bild. «Aga nüüd on selge, et see viirus hoiab meid tegevuses veel pikka aega.»

«Me mõistame, et meetmeid, mis tundusid kahe-kolme nädala eest veel nii drastilised, tuleb nüüd rakendada,» lisas ta.

Eelmise aasta lõpus Hiinast alguse saanud koroonaviirusepuhang on levinud lühikese ajaga üle kogu maakera. Nakatunud on ligi 200 000 ja surnud 7900 inimest.

Von der Leyen ei jaga oma sõnul siiski päriselt koroonapandeemiat sõjaga võrrelnud Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni arvamust.

«Mina isiklikult seda sõna ei kasutaks, aga ma saan Prantsuse presidendist aru, sest koroonaviirus on murettekitav vaenlane.»

Saksa majandusminister Peter Altmaier ütles, et USA president Donald Trump suhtus viiruseohusse veel muretumalt kui Euroopa.

«Kriisi puhkemist alahinnati USAs tõenäoliselt veelgi enam kui mõnedes Euroopa riikides,» ütles ta Saksa piirkondlikule meediagrupile Funke.

«Sellepärast loodame me väga, et USA suudab olukorda kontrollida, see on ka meie endi huvides. Mitte keegi ei looda, et USA majandus kukub kontrollimatusse langusse.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles