Ühendriikides on uude koroonaviirusesse surnud 520 inimest

Copy
Kaader New Yorgist.
Kaader New Yorgist. Foto: Angela Weiss/AFP

Ühendriikides on uude koroonaviirusesse surnud 520 inimest, teatas esmaspäeval telekanal CNN.

Viimase ööpäeva jooksul suri rohkem kui sada inimest. Kõige rohkem on ohvreid New Yorgi osariigis, kus on teavitatud 157 inimese surmast.

USA asepresident Mike Pence täpsustas, et tehtud on 313 000 testi. Nakatunud on praeguse seisuga rohkem kui 41 000 inimest. 

USA president Donald Trump avaldas esmaspäevasel koroonaviirusega seotud pressikonverentsil kõigest hoolimata arvamust, et riik saab pärast kriisi kiiresti jalad alla.

"USA ei ole riik, mis on mõeldud suletuks. USA avab oma uksed taas paegi," sõnas president.

Trump pöördus senati ja mõlema erakonna poole üleskutsega lahendada kiiresti erimeelsused pandeemia ohjeldamiseks mõeldud toetuspaketi osas, mis ei saanud demokraatide toetust.

USA senat lükkas pühapäeval tagasi vabariiklaste esitatud eelnõu, mis nägi ette üle triljoni dollari suurust koroonaviiruse vastast toetuspaketti. 

Eelnõu nägi ette kuni kahe triljoni dollari suuruseks kasvada võivat toetust USA perekondadele, tuhandetele ettevõtetele ja haiglatele. Eelnõu poolt hääletas 47 ja vastu 47 senaatorit. Vastuvõtmiseks on tarvis 60 senaatori toetus. Eelnõud ei toetanud sealjuures ükski demokraat, hoolimata vabariiklaste ja Trumpi administratsiooniga peetud pikkadest läbirääkimistest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles