Karantiinis Moskva mattus vaikusesse (2)

Copy
Moskva Punasel väljakul võis täna hommikul näha üksikut jalutajat.
Moskva Punasel väljakul võis täna hommikul näha üksikut jalutajat. Foto: Shamil Zhumatov/Reuters/Scanpix

Venemaa ligi 12 miljoni elanikuga pealinnas Moskvas kehtestati täna ulatuslikud liikumispiirangud, et võidelda koroonaviiruse levikuga. 

Liikumispiirangutest pealinnas teatas eile Moskva linnapea Sergei Sobjanin ja need langevad kokku president Vladimir Putini varem välja kuulutatud mittetöötamise nädalaga. 

Karmid meetmed kehtestati pärast seda, kui paljud moskvalased ei allunud soovitustele end isoleerida ja sotsiaalseid kontakte vältida. Selle asemel olid Moskva pargid nädalavahetusel täis jalutavaid ja grillivaid inimesi.

Täna hommikul aga olid Moskva tänavad inimtühjad ja suletud olid kõik mitte hädavajalikud kauplused, aga ka restoranid ja kohvikud. Samas autoliiklus täielikult ei peatunud.

Moskvalased eile pargis aega veetmas, kuigi võimud olid soovitanud väljas käimist ja sotsiaalseid kontakte vältida.
Moskvalased eile pargis aega veetmas, kuigi võimud olid soovitanud väljas käimist ja sotsiaalseid kontakte vältida. Foto: Sergei Karpukhin/TASS/Scanpix

Moskvas kehtestatud reeglitest võivad peagi eeskuju võtta ka teised riigi piirkonnad.

«Ma palun kohalike omavalitsuste liidritel töötada välja sarnane karantiin nagu see, mille kehtestasime Moskvas,» ütles peaminister Mihhail Mišustin.

Eelmisel kolmapäeval teatas president Putin, et alanud nädala ei pea keegi tööle minema, ent sellest hoolimata makstakse kõigile palka. Tööle võivad minna vaid hädavajalikke ameteid pidavad inimesed. Lisaks võib kodust lahkuda haiglasse minekuks, lähima toidupoe või apteegi külastamiseks, prügi välja viimiseks või koduloomaga jalutamiseks. Viimasel juhul ei tohi kodust minna kaugemale kui saja meetri kaugusele. 

Venemaa on seni teatanud 1534 nakatunust ja kaheksast surmajuhtumist seoses uue koroonaviirusega. Rohkem kui tuhat kõigist haigestumistest on leidnud aset justnimelt Moskvas.

Karantiinireeglitest kinnipidamist aitab jälgida Moskva ulatuslik näotuvastussüsteem. Uudisteagentuuri RIA Novosti teatel võib liikumispiirangute eirajaid oodata kuni 40 000 rubla ehk 454 euro suurune trahv. 

Moskvasse sisenemine ja sealt lahkumine on siiski lubatud ja ka ühistransport jätkab tööd.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles