ÕNNIS TEADMATUS Allveelaevnikud ei tea viiruspuhangust midagi (1)

Copy
Prantsusmaa allveelaev Le Terrible 2017. aasta suvel. Prantsuse ohvitseride sõnul ei tea allveelaevade meeskonnad kogu maailma laastavast koroonaviiruse puhangust ilmselt midagi.
Prantsusmaa allveelaev Le Terrible 2017. aasta suvel. Prantsuse ohvitseride sõnul ei tea allveelaevade meeskonnad kogu maailma laastavast koroonaviiruse puhangust ilmselt midagi. Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Koroonaviiruse pandeemia on maailma pea peale pööranud, kuid tõenäoliselt on allveelaevnikud ühed viimased, kelleni teated kriisist jõudnud pole.

Allveelaevnikuid, kelle töö leiab aset ookeanisügavustes, hoitakse teadlikult eemal maistest muredest, et vältida nende moraali langemist, ütlesid endised ja praegused ohvitserid, kes on teeninud Prantsuse tuumarelvadega varustatud allveelaevadel.

Seega kui meeskonnad lahkusid sadamast enne pandeemiat, on nad selle ulatusest ilmselt teadmatuses.

«Ükskõik kui tõsine sündmus ka ei oleks, pole midagi, mida allveelaevnik selles teha saaks. Ja kuna ta midagi teha ei saa, on parem, kui ta midagi ei tea,» rääkis eruadmiral Dominique Salles. «Nad teavad, et nad ei tea midagi ja lepivad sellega.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles