Riia kodutute varjupaigas avastati suur viiruskolle

BNS
Copy
Kogu maailmas kardetakse, et koroonaviirus võib ulatuslikult levida kodutute hulgas, kes ei saa end isoleerida. Pilt on illustratiivne.
Kogu maailmas kardetakse, et koroonaviirus võib ulatuslikult levida kodutute hulgas, kes ei saa end isoleerida. Pilt on illustratiivne. Foto: Paul Chiasson/The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Ühes Riia varjupaigas tuvastati laialdane nakatumine koroonaviirusesse Covid-19, teatas Läti tervishoiuminister Ilze Viņķele.

«See tõestab taas kord, et kõikihõlmav tervishoiuteenus on kogu ühiskonna huvides. Kõigile, sealhulgas ka ühiskonna kõige vaesematele liikmetele kättesaadav tervishoid tasub end taolistes olukordades kuhjaga ära ja see on inimlik,» ütles Viņķele.

Läti televisiooni teatel avastati nakkuskolle ühe usuühingu varjupaigas, kinnituse on saanud vähemalt 30 nakkusjuhtu.

Läti suurlinnade liidu direktor Viktors Valainis ütles raadiousutluses, et linnad on ärevuses nakkuse leviku pärast just kodutute seas, sest omavalitsustel puudub igasugune võimalus nende liikumise piiramiseks.

Haldustrahvid neid ei mõjuta, sest neil puudub sissetulek ja omand nende tasumiseks, seega elavad nad endistviisi edasi. «Tuleb riigi tasemel otsustada, mida nende inimestega teha ja kuidas neid piirata,» ütles Valainis.

Riia ajutise linnavalitsuse esindaja Artis Lapiņš ütles, et linn pöördus juba keskonna- ja regionaalarengu- ning tervishoiuministeeriumi poole, et leida sellele murele ühiselt lahendus.

Viimase ööpäevaga sai Lätis kinnituse veel 22 inimese nakatumine koroonaviirusega Covid-19, kokku on haigestunuid 398 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles