Bulgaarlased esitasid näomaskide kandmise käsu vastu kohtuhagi (1)

Copy
Näomaske kandvad inimesed Bulgaaria pealinnas Sofias. Esmaspäeval muutis valitsus näomaskide kandmise avalikus kohas kohustuslikuks, aga juba järgmisel päeval tuli seadus maskide puuduse tõttu tühistada.
Näomaske kandvad inimesed Bulgaaria pealinnas Sofias. Esmaspäeval muutis valitsus näomaskide kandmise avalikus kohas kohustuslikuks, aga juba järgmisel päeval tuli seadus maskide puuduse tõttu tühistada. Foto: DIMITAR KYOSEMARLIEV/REUTERS/Scanpix

Bulgaaria valitsus tühistas vaid päev pärast kehtestamist käsu, millega nõuti inimestel avalikes kohtades koroonaviiruse leviku tõkestamiseks kanda näomaski.

Tervishoiuminister Kiril Ananiev tühistas nõudmise eile, kuna sajad inimesed olid esitanud käsu vastu kohtuhagi. Põhjuseks asjaolu, et näomaskid ei ole inimestele kättesaadavad.

Kohtuhagi esitajate sõnul ei tohiks käsku rakendada enne, kui valitsus ei suuda tagada kõikidele inimestele juurdepääsu näomaskidele.

Hoolimata maskikandmise käsu tühistamisest tõdes Ananiev, et peab seda siiski heaks meetmeks viiruse leviku tõkestamisel. Ent kuna ühiskonnas puudub maski kandmise osas üksmeel, otsustas ta seaduse tühistada.

Tervishoiuministeerium kehtestas seaduse, mis kohustas kõigil inimestel nii avalikes siseruumides kui väljas käies kandma näomaski, esmaspäeval.

Eilse seisuga oli Bulgaarias koroonaviirusesse nakatumine tuvastatud ligi 400 inimesel ja selle tagajärjel on surnud kaheksa inimest. Ekspertide sõnul võib nakatunute arv olla tunduvalt suurem, sest Bulgaarias tehakse vähe koroonaviiruse teste.

Euroopa Liidu vaeseim riik Bulgaaria on pandeemia tõttu sulgenud koolid, restoranid ja baarid, samuti keelustanud linnadevahelise reisimise ja ligipääsu parkidesse. Keelud kehtivad vähemalt 13. aprillini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles