Sajad tuhanded prantslased tahavad põllumeestele appi minna (1)

Copy
Töö Prantsusmaa põldudel. Rohkem kui 200 000 prantslast andis teada valmidusest põllumajandusvaldkonnas tööle asuda.
Töö Prantsusmaa põldudel. Rohkem kui 200 000 prantslast andis teada valmidusest põllumajandusvaldkonnas tööle asuda. Foto: ISA HARSIN/SIPA/ISA HARSIN/SIPA/Scanpix

Prantsusmaal andis rohkem kui 200 000 inimest teada oma valmisolekust aidata töökäte puudusega silmitsi seisvaid põllumajandusettevõtteid.

Prantsusmaa põllumajandusministeerium kutsus hiljuti üles tööta jäänud inimesi minema appi põllumeestele, et prantslaste toidulauale jõuaks ka tänavu kohalik toodang.

Kuna koroonaviiruse pandeemia tõttu on kümned tuhanded prantslased kaotanud töö ja piiride sulgemise tõttu ei saa põllumeestele appi tulla võõrtöölised, loodeti inimesi põllumajandusse tööle suunates lahendada korraga kaks põletavat probleemi.

«Täna on meil rohkem kui 200 000 töösoovijat ja 5000 värbajat, kes soovivad neile tööd anda,» ütles põllumajandusminister Didier Guillaume.

«Me ei sunni neid inimesi reisima läbi riigi, vaid nad lähevad tööle farmidesse oma kodude lähedal. Samuti rakendatakse neid toidutööstuses, transpordi- ja logistikavaldkonnas,» lisas minister ja rõhutas, et kohalik toit peab pandeemiast hoolimata prantslaste lauale jõudma.

Prantsuse põllumeestel on praegu vaja hädasti töökäsi selleks, et korjata põldudelt spargel, maasikad ja tomatid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles