Kreekas asusid tööle mobiilsed meeskonnad koroonatestide laiendamiseks

Copy
Koroonatestide tegemise telk Kreekas. Foto on illustratiivne.
Koroonatestide tegemise telk Kreekas. Foto on illustratiivne. Foto: AFP / Scanpix

Kreeka käivitas esmaspäeval mobiilsed testimismeeskonnad, et koroonaviiruse testimist laiendada, riik alustas liikumispiirangute järk-järgulist leevendamist. 

Valitsuse kõneisik Stelios Petsas ütles, et esimesed 25 meeskonda, mille arv kasvab edaspidi 500-ni, hakkavad testima eeskätt suletud asutusi nagu vanglad ja eakatekodud. Samuti aitavad mobiilsed meeskonnad leida kinnitatud nakkusjuhtumite kontakte. 

Kreeka on ametlikult teatanud enam kui 2600 nakatumisest ja 144 surmast, kuid 11 miljoni elanikuga riigis on tehtud vähem kui 80 000 testi. 

Esmaspäevast avati Kreekas taas umbes 10 protsenti väikeäridest, teiste seas juuksurid, raamatupoed ja lillekauplused. Avati ka kirikud, kus palvetada tohib vaid üksinda. 

Ülejäänud kauplused on kavas avada 11. mail, arheoloogilised objektid ja teemapargid 18. mail ning hotellid ja restoranid 1. juunil.

Rahvusvahelise Valuutafondi hinnangul võib Kreeka majandus kahaneda sel aastal kuni 10 protsenti. Kreeka rahandusministeeriumi prognoosi kohaselt võib langus piirduda 4,7 protsendiga, ent töötus võib kasvada ligi 20 protsendini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles