Pandeemia sunnib asendama inimesed pappkujude ja pandadega (2)

Postimees
Copy
Austraalias asuv restoran Five Dock Dining täitis tühjaks jäänud lauad papist inimkujudega.
Austraalias asuv restoran Five Dock Dining täitis tühjaks jäänud lauad papist inimkujudega. Foto: Five Dock Dining

Nõue hoida viiruse leviku takistamiseks inimeste vahel parajat kontakti annab mitmel pool maailmas hoogu loomingulisusele. 

Üks Tai restoran võttis külastajatele lõbusama meeleolu loomiseks kasutusele pandad. Kuigi tegemist on mängukarudega, peaksid need aitama varjata seda, et restoran peab pandeemiast tingitud piirangute tõttu olema pooltühi.

Tai võimud leevendasid küll sel kuul varem kehtinud karme piiranguid, aga restoranid peavad endiselt jälgima, et nende ruumides ei oleks võimalik viirusel levida.

Tais asuv restoran Maison Saigon pani laudadesse istuma pandakarud.
Tais asuv restoran Maison Saigon pani laudadesse istuma pandakarud. Foto: Sakchai Lalit/AP/Scanpix

«Varem oli meil iga laua juures vaid üks tool, sest inimene võis einestada vaid üksinda. Ent see tundus mulle natukene kummaline, seega ma mõtlesin neile natukene seltskonda pakkuda,» rääkis restorani Maison Saigon omanik Natthwut Rodchanapanthkul Reutersile sellest, kuidas pandade lauda asetamise idee tekkis.

Koos mängupandaga ühes lauas istunud einestaja Sawit Chaiphuek ütles, et talle valmistas pandakaru lauas rõõmu.

«Mänguasi ei luba mul tunda end üksinda einestades liiga üksikuna,» ütles 25-aastane mees.

Mängupandad Tai restoranis.
Mängupandad Tai restoranis. Foto: ATHIT PERAWONGMETHA/REUTERS

Üks teine külastaja tõdes, et varem oli keeruline aru saada, millistel kohtadel restoranis istuda võib ja millistel mitte. Nüüd teevad pandakarud olukorra kohe selgeks.

«Siin on asjast palju lihtsam aru saada, eriti võrreldes teiste restoranidega, kus inimesed satuvad kogu aeg segadusse, kuna ei tea, kuhu võib istuda ja lõpuks istutakse üksteisele liiga lähedale,» rääkis Siriporn Assavakarint.

Leidlikud ollakse aga ka Austraalias. Kuna piirangute lõdvendamise järel võib igas restoranis korraga einestada kuni kümme inimest, paigutas Sydneys asuv Five Dock Dining restoran  tühjade laudade taha papist inimkujud. 

Restorani poolt Postimehele saadetult piltidelt võib näha laudade taga istumas kümneid pappinimesi, mis peaks restorani külastavatele tõelistele inimestele looma natukene hubasema ja mitte nii üksiku tunde.

Lisaks pappinimestele kavatsetakse restoranis mängima panna eriline taustaheli, mis peaks tekitama tunde, nagu vestaksid kõik need papist inimesed ka agaralt juttu, vahendas telekanal 7News Sydney. 

«Loodetavasti see tasub end ära,» ütles omanik.

Ameerika Ühendriikides Virginia osariigis aga astuti sammukene edasi ja laudade taga on koha sisse võtnud mannekeenid.

Mannekeenid täitmas muidu tühjaks jäävat restorani.
Mannekeenid täitmas muidu tühjaks jäävat restorani. Foto: Steve Helber/AP/Scanpix

Leidlikud ei ole aga sugugi mitte üksnes restoranid. Saksamaa jalgpalliklubi Mönchengladbachi Borussia kodustaadioni tribüünid täideti pappkujudega, mis peaksid asendama tõelisi jalgpallifänne. Kokku paigutati tribüünidele üle 12 000 pappkuju.

Jalgpalliklubi Mönchengladbachi Borussia koduväljakul asetati tribüünidele fännide asemel pappkujud.
Jalgpalliklubi Mönchengladbachi Borussia koduväljakul asetati tribüünidele fännide asemel pappkujud. Foto: THILO SCHMUELGEN/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles