Trump ähvardas sotsiaalmeedia sulgeda (6)

Postimees
Copy
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Oliver Contreras/ZUMAPRESS.com/Scanpix

USA president Donald Trump ähvardas sulgeda sotsiaalmeediaplatvormid pärast seda, kui Twitter nimetas kahte tema säutsu alusetuks ja süüdistas presidenti valeväidete esitamises.

Twitteri hambusse jäid säutsud, milles Trump väitis, et posti teel hääletamine võib viia valimispettusteni ja novembrikuiste valimiste võltsimiseni, vahendab AFP.

Trumpi säutsude all jagas Twitter linki «Kontrolli fakte posti teel hääletamise kohta».

Vastuseks sellele kirjutas Trump: «Vabariiklased tunnevad, et sotsiaalmeediaplatvormid vaigistavad totaalselt konservatiivseid hääli. Me reguleerime tugevalt või sulgeme need, enne kui lubame sel juhtuda.»

Trump kordas hiljem oma väiteid, öeldes: «Me ei saa lasta suures mahus posti teel hääletamist oma riigis juhtuda. See annaks kõigile vabad käed pettusteks, võltsimiseks ja sedelite varastamiseks.»

«Võidaks see, kes kõige rohkem petaks. Sarnaselt sotsiaalmeediale. Tehke ennast kohe korda!» säutsus president.

Trump süüdistas sotsiaalmeediaplatvorme ka 2016. aasta pesidendivalimistesse sekkumises, öeldes, et «me nägime, mida nad üritasid teha ja milles nad 2016. aastal läbi kukkusid».

Trump on kasutanud Twitterit vandenõuteooriate ja valeinfo jagamiseks. Presidendil on sotsiaalmeediavõrgustikus 80 miljonit jälgijat.

Viimaks pärast kriitikute pikka nõudmist Trump vastutusele võtta, lisas Twitter presidendi postituste juurde manuse «Trump väitis ekslikult, et posti teel hääletamine viib «kallutatud valimisteni»».

«Faktikontroll ütleb aga, et pole mingeid tõendeid posti teel hääletamise seotusest valimispettustega,» lisas Twitter.

Trumpi väited olid suunatud California osariigi pihta. President väitis, et kirja teel hääletades saadetakse valimissedelid kõigile elanikele. Tegelikkuses saavad sedelid ainult registreeritud valijad.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles