Hiina vastuseks väliskriitikale: Hongkongi seadus pole teie asi

BNS
Copy
Pekingi kavatsus kehtestada Hongkongis uus julgeolekuseadus tõi eile tänavatele esimesed protestijad, kes leiavad, et seaduse jõustumise järel muutub Hongkong justkui Xinjiangi autonoomseks piirkonnaks. Viimases asuvad kurikuulsad uiguuri ümberõppelaagrid.
Pekingi kavatsus kehtestada Hongkongis uus julgeolekuseadus tõi eile tänavatele esimesed protestijad, kes leiavad, et seaduse jõustumise järel muutub Hongkong justkui Xinjiangi autonoomseks piirkonnaks. Viimases asuvad kurikuulsad uiguuri ümberõppelaagrid. Foto: ANTHONY WALLACE/AFP/Scanpix

Hiina tõrjus kolmapäeval rahvusvahelist kriitikat Hongkongi jaoks vastu võetud uue riikliku julgeolekuseaduse suhtes, soovitades teistel riikidel oma nina sellesse mitte toppida.

Lääneriikide valitsused ja kriitikud on hoiatanud, et uus seadus piirab  selle autonoomse piirkonna vabadusi ja õõnestab põhimõtet «üks riik, kaks süsteemi».

«Mis teil on sellega pistmist?» ütles Zhang Xiaoming Hiina riiginõukogu Hongkongi ja Macau asjade büroost pressikonverentsil. «See ei ole teie asi.»

Ametnike väitel peeti Hongkongi ühiskonna esindajatega ulatuslikke konsultatsioone selle seaduse üle.

«Mõned riigid ütlevad nüüd, et nad kehtestavad karmid sanktsioonid mõnele Hiina ametnikule, ma arvan, et see on kurjategijate loogika,» lisas Zhang.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles