Koroonanakkuste arv maailmas tõusis üle 16 miljoni

Copy
Möödunud ööpäevaga tuvastati koroonaviirus ühel pärnumaalasel.
Möödunud ööpäevaga tuvastati koroonaviirus ühel pärnumaalasel. Foto: Dmitri Kotjuh

Maailma koroonaviiruse juhtude arv tõusis täna 16 miljonini, rohkem kui pooled juhtumitest on Ameerikas ja Kariibi mere saartel, selgub uudisteagentuuri AFP andmetest pühapäeva varahommiku seisuga.

Kokku on maailmas tuvastatud 16 050 223 koroonaviirusse nakatumist.

Juhtumitest 4,17 miljonit on Ühendriikides, kus on surnud 645 184 haigestunut. Ladina-Ameerikas ja Kariibil on juhtumeid 4,32 miljonit ja surnuid 182 501.

Euroopas on juhtumeid üle kolme miljoni, surnud on 207 734 inimest.

Pandeemia levik on endiselt kiirenemas. Alates juuli algusest on tuvastatud üle viie miljoni juhtumi, ehk umbes kolmandik juhtumitest alates pandeemia algusest.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) teatel on viimasel viiel nädalal iga nädal teatatud üle miljonist uuest juhtumist. Ainuüksi 24. juulil teatati üle 280 000 uuest nakatumisest.

Rahvaarvu kohta suurim suremus on Belgias, kus 100 000 elaniku kohta on surnud 85 inimest. Järgnevad Ühendkuningriik (67), Hispaania (61), Itaalia (58) ja Rootsi (56).

Pandeemia kiirenemine on eriti murettekitav kuna ametlikult kinnitust leidnud juhtumite arv moodustab tõenäoliselt vaid murdosa tegelikest nakatumistest.

Paljudes riikides testitakse ainult sümptomaatilisi või raskelt haigeid inimesi, teistes on testimisvõimekus aga piiratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles