Putin lubas mereväele ülihelikiirusega relvasid (1)

Copy
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Alexei Druzhinin/Kremlin Pool/ZUMAPRESS.com

President Vladimir Putin ütles Peterburis mereväelaste päeva paraadil osaledes, et Venemaa merevägi saab sel aastal 40 uut alust.

Peterburis ja Kroonlinnas toimunud paraadil osales 46 laeva ning üle 4000 mereväelase, et näidata meie mereväe kasvavat võimu, ütles Putin reedel.

President lausus, et sel aastal asub teenistusse üle 40 erineva klassi aluse ning Vene merevägi saab oma lahinguvõimekuse tõstmiseks endale ülihelikiirusega relvastuse.

Paraadi avamisel ütles Putin, et viimastel päevadel on kolmes Venemaa juhtivas laevatehases valmimisel veel kuus kaugmere alust.

Pärast 2014. aastal toimunud Krimmi annekteerimisele järgnenud pingete suurenemist lääneriikidega on Kreml võtnud oma peamiseks prioriteediks sõjaväe moderniseerimise.

Sarnased Venemaa mereväelaste päeva tähistavad paraadid toimusid ka Kaug-Idas Vladivostokis ja Petropavlovsk-Kamtšatskis, annekteeritud Krimmis Sevastoopolis ning sadamalinnades Severomorskis ja Baltiiskis, Venemaa lõunaosas asuvas Kaspirskis ja Süüria sadamalinnas Tartusis.

Selle nädala algul lubas Putin jätkata ambitsioonika uute sõjalaevade ehitamise programmiga, öeldes, et Venemaa vajab oma huvide kaitseks tugevat laevastikku, et «aidata hoida strateegilist tasakaalu ja globaalset stabiilsust».

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles