Brasiilia äärmuslased takistasid kümneaastast vägistamisohvrit abordi tegemisel

Postimees
Copy
Abordiseaduse lõdvendamist nõudnud protestid Brasiilias 2018. aastal.
Abordiseaduse lõdvendamist nõudnud protestid Brasiilias 2018. aastal. Foto: Silvia Izquierdo/AP/Scanpix

Onu poolt korduvalt vägistatud ja seejärel rasestunud kümneaastast Brasiilia tüdrukut püüdsid raseduse katkestamisel takistada äärmuslikud abordivastased.

Rohkem kui sada naist kogunes Brasiilias tänavatele, et kaitsta kümneaastast vägistamisohvrit, kes soovis teha aborti, aga keda üritasid selle sammu juures takistada abordivastased äärmuslased.

Väikesest São Mateuse linnast pärit tüdruk sattus 7. augustil haiglasse, sest kurtis kõhuvalu üle. Arstid tuvastasid, et tüdruk ootab last.

Laps rääkis politseile, et tema onu on teda vägistanud alates ajast, mil ta oli kuueaastane, aga ta on kartnud sellest kellelgi rääkida. 33-aastast vägistamises süüdistatavat onu pole suudetud tabada, teatas The Guardian. Tüdruk väljendas soovi rasedus katkestada.

Kui tüdruk saabus pühapäeval abordi tegemiseks Recife'i haiglasse, oli hoone ukse ette kogunenud arvukalt abordivastaseid aktiviste ja ka üksikud poliitikud, kes püüdsid takistada nii haigla töötajate kui aborti tegema läinud lapse sisenemist hoonesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles