Moskva: Vene-NATO koostöö on jõudnud augustisõjaeelsele tasemele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani kindral Knud Bartels, kes on NATO sõjalise komitee uus juht.
Taani kindral Knud Bartels, kes on NATO sõjalise komitee uus juht. Foto: SCANPIX

Venemaa ja NATO vaheline sõjaline koostöö on taastunud tasemel, mis oli saavutatud 2008. aasta augustiks ehk Vene-Gruusia sõja ajaks, teatas täna Moskva alaline esindus alliansi juures.

«Peamist edu oleme täheldanud võitluses terrorismi, piraatlusega, merepääste ja tagalavarustuse vallas. Samas on jäänud erimeelsused raketikilbi osas, mis nõuavad poliitilisi lahendusi,» rääkis diplomaat uudisteagentuurile Interfax.

Tema sõnul on koostöö Venemaa ja NATO vahel naasnud tasemele, mis valitses suhetes enne 2008. aasta Vene-Gruusia augustisõda.

Vene armee kindralstaabi juht Nikolai Makarov suundub teisipäeval Belgiasse, et osaleda NATO-Vene Nõukogu istungil, mis leiab aset 18. jaanuaril. Istungil on kavas heaks kiita koostöökava 2012. aastaks.

«Kohtumisel, mis toimub NATO peakorteris Brüsselis, tuleb juttu ka koostöö laiendamise võimalustest Venemaa ja Põhja-Atlandi alliansi vahel nüüdisaegsetes muutuvates tingimustes koostöö vallas. Seisab ees arvamuste vahetus tänapäevastest väljakutsetest ning praktilistest lahendustest nende pareerimisel,» ütles Vene diplomaat.

NATO-Vene Nõukogu istungeid kindralstaabi ülemate tasemel korraldatakse kaks korda aastas. 18. jaanuaril on kohtumisel uus eesistuja – NATO sõjalise komitee uus juht, Taani kindral Knud Bartels.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles